Вести од индустријата

Три вообичаени методи за полирање за производителите на плочи од нерѓосувачки челик

2022-10-24
1. Хемиско полирање

Хемиското полирање главно се користи во некои мали серии на сложени делови иплочи од не'рѓосувачки челиккои немаат високи барања за осветленост, главната предност на хемиското полирање е тоа што може ефикасно да полира сложени делови и висока ефикасност, деловите по третманот со хемиско полирање имаат добра отпорност на корозија, а употребата на хемиско полирање за инвестиција на опрема за обработка е релативно мал.

2. Електрохемиско полирање

Електрохемиското полирање главно се користи во некои висококвалитетниплочи од не'рѓосувачки челик, технологијата на обработка е стабилна и едноставна за ракување, а електрохемиското полирање може да ја задржи површината на огледалото на обработените делови сјајна долго време.

3. Механичко полирање

Механичкото полирање во моментов главно се користи за едноставни делови и плочи од нерѓосувачки челик со мал волумен, кои имаат добра плошност по обработката и имаат добар ефект на полирање и висока осветленост.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept